Aktuellt

Här hittar du oss

AB Nyåkers Pepparkakor, Stationsvägen 11, 914 94 Nyåker. Telefon: 0930-501 50. info@nyakers.com

Företaget

Nyåkers omsätter totalt 92 miljoner kronor idag, varav export står för 40 procent. 90 procent av försäljningen är pepparkakor.

Nyåkers är näst störst i världen på pepparkakor. Hemma i Skandinavien ligger företaget på sjätte plats med sina övriga produkter. De stora marknaderna är förutom Norden USA, Kanada och Japan. Sedan starten 1952 har pepparkaksfabriken i Nyåker byggts om i flera omgångar och i augusti 2012 togs en ny anläggning i Bjurholm i bruk. I dagsläget har Nyåker 50 medarbetare.

Nyåkers starkaste varumärke är pepparkakorna. Originalreceptet från 1952 används än idag men pepparkakan som produkt uppdateras och utvecklas ständigt. Förutom klassiska pepparkakshjärtan och runda pepparkakor i vackra plåtburkar finns i sortiment även pepparkakor i flera olika smaker, bland annat vanilj och apelsin, pepparkaksdeg, pepparkakshus och ekologiska pepparkakor. Nyåkers tillverkar även mandelkubb, kardemummaskorpor och ett tiotal andra småkakor.

Trots framgångar och tillväxt i mer än 60 år är Nyåkers fortfarande ett familjeföretag som värnar om sina traditioner. Kakorna bakas på samma sätt som de alltid har gjorts - hemma i Nyåker, Västerbotten.

Press

Translate »